Jūs varēsiet staigāt apkārt T-kreklā: triki, kas palīdzēs, ja radiatori slikti silda

Iestājoties aukstam laikam, mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim ieslēgt apkuri savos dzīvokļos vai paši iedarbināt apkures katlu privātmājā. Taču tad var nākties saskarties ar problēmu, kad radiatoripraktiski nedod nepieciešamo siltumu.

Ko darīt, ja radiatori labi nesilda, un kāds ir tā iemesls – mēs jums pastāstīsim šajā materiālā.

Lai saprastu, kāpēc slikti silda radiatori, vispirms ir jāpārliecinās, ka problēma ir tajos. Lai to izdarītu, vienkārši salīdziniet stāvvadu un radiatoru temperatūru: ja tā ir vienāda, tad iemesls nav tajos.

Mājās “vaininieks” var būt nepietiekami jaudīgs apkures katls, dzīvokļos ar centralizēto apkuri jājautā mājokļu un komunālo pakalpojumu nodaļai. Ja stāvvadā ūdens ir karsts, bet radiatoros – auksts, tad problēma ir radiatoros. Šī vienkāršā metode palīdzēs jums saprast, kur slēpjas vaina.

Lasi vēl: Lēti un bez pūlēm: kā iztīrīt linoleju no dzeltējuma un netīrumiem

Ko darīt, ja radiatori slikti silda – novēršanas metodes

Sakrājies gaiss. Šajā gadījumā akumulatori būs nedaudz silti vai vispār auksti, un caurules būs karstas. Lai atbrīvotos no aizbāžņiem, nepieciešams izlaist gaisu caur speciālu gaisa novadītāju, kas jāpagriež pareizajā virzienā. Bet, ja akumulatori ir veci, tad, visticamāk, šāda krāna tur nav, un ir speciāls aizbāznis, kas bieži vien ir pielīmēts pie metāla. Šādam gadījumam labāk izsaukt santehniķi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment